Melaniewalker » Specials » Het opvoeden van peuters

Het opvoeden van peuters

De opvoeding van peuters loopt bijna nooit vlekkeloos. Ouders hebben opeens te maken met een zeer duidelijke gedragsverandering bij hun kind. Hun lieve baby is alleen nog maar aan het krijsen en wil gewoon niet luisteren. Veel ouders worden hier wanhopig van en gaan zichzelf afvragen of hun wat verkeerd gedaan hebben waardoor het kind zo is. In deze special vind u artikelen die gaan over het opvoeden van peuters.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

De peuterpuberteit

In dit artikel gaat het over de peuterpuberteit. De peuterleeftijd loopt van vijftien maanden tot tegen het vierde jaar. In dit artikel kunt u informatie vinden over wat de peuterpuberteit inhoud, en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Peuters die (niet) gaan slapen

Een groot probleem bij peuters is vaak het slapen gaan. De peuter wil niet gaan slapen en komt telkens uit bed, of wil bij de ouders in bed slapen. Vaak worden de ouders er wanhopig van.

De zindelijkheidstraining

Bij het ene kind lukt het binnen een paar dagen, bij het andere kind lijkt het nooit te lukken. Zindelijk worden. Hoe kan dat nou? Wanneer weet je nu wanneer je peuter er aan toe is om zindelijk te worden?

Peuters die niet willen eten

'Nog maar vier hapjes.. '
'Als je je bordje leeg eet dan... '
Voor vele ouders zorgt het eten elke dag weer voor stress. Veel peuters willen vaak niet eten. Hoe komt dit, en wat kun je er aan doen?

Het opvoeden van peuters - de peuterpuberteit

In dit artikel komt aan de orde wat peuterpuberteit inhoudt en hoe je als ouder deze fase ervaart. De peuterleeftijd loopt van vijftien maanden tot tegen het vierde jaar. De peuter vormt zijn eigen id…

Het opvoeden van peuters - Peuters die (niet) gaan slapen

Als er één vorm van gedrag is waar ouders van peuters soms geen raad mee weten dan is wel het slaapgedrag van peuters. Hun peuter slaapt niet en komt steeds uit bed of hun peuter wil niet gan slapen.…
Het opvoeden van peuters - zindelijkheidstraining

Het opvoeden van peuters - zindelijkheidstraining

Veel ouders vinden het erg belangrijk dat hun peuter snel zindelijk wordt. Het scheelt immers een hoop gedoe. Maar het gaat niet altijd zo makkelijk, het ene kind is sneller zindelijk dan het andere k…

Het opvoeden van peuters - peuters die niet willen eten

Er is soms veel fantasie, geduld en doorzettingsvermogen voor nodig om een peuter aan het eten te krijgen. Voor vele ouders een dagelijkse marteling. Ouders zijn bang dat hun peuter te weinig goede vo…
Gepubliceerd door Melaniewalker op 10-01-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.